Jídelníček

30. 1. – 2. 2. 2023

 

PO

oběd:

bramborovo – pórkový krém, smažený hrášek  1

 

 nudle s mákem, banán 1,7

voda s citr., džus

ÚT

oběd:

rajská polévka s těstovin. rýží 1

 

kuřecí řízek se sezamem, brambor. kaše, kys. okurek + jogurt. dezert 1,3,7

voda s citr., džus,

ST

oběd:

polévka francouzská 1,9

 

vepřová kýta na smetaně, housk. knedlík 1,3,7

voda s citr. ,mléko, džus

ČT

oběd:

polévka gulášová 1

 

rybí filé na kmíně, vař. brambor, míchaný salát 1,4

voda s citr., džus

oběd:

pololetní

 

prázdniny

 

 

Pitný režim zajištěn, čaj, džus, mléčný nápoj, voda.

Změna jídelníčku vyhrazena.

Výsledek obrázku pro ovoce-obrázek

Dobrou chuť přeje tým ŠJ:

I.  Huserová, I. Toflová,

J. Sochorová, M.Olívková

K. Hlostová

 

 

 

 

 

 

 

Příloha II nařízení EU 1169/2011

 LÁTKY NEBO PRODUKTY VYVOLÁVAJÍCÍ ALERGIE NEBO NESNÁŠENLIVOST

1

Lepek

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1);
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1);
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

2

Korýši

 

2. Korýši a výrobky nich

3

Vejce

 

3. Vejce a výrobky z nich

4

Ryby

 

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5

Arašídy

podzemnice olejná

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6

Sója

sójové boby

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1);
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7

Mléko

 

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
b) laktitolu

8

Skořápkové plody

mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylusavellana), vlašské ořechy (Juglansregia), kešu ořechy (Anacardiumoccidentale), pekanové ořechy (Caryaillinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletiaexcelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamiaternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9

Celer

 

9. Celer a výrobky z něj

10

Hořčice

 

10. Hořčice a výrobky z ní

11

Sezam

sezamová semena

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12

Oxid siřičitý
a siřičitany

E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13

Vlčí bob

lupina

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14

Měkkýši

 

14. Měkkýši a výrobky z nich

 

 

 

 

 

 

 

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.